Coriander

Coriander-planten gir oss hele to ulike eteriske oljer – Coriander fra frøene og Cilantro fra bladene – begge oljene får du kjøpt hos doTerra. Dette innlegget skal handle om den eteriske oljen fra frøene. Og her skal du få lære mer om å nære deg selv, rense ut dårlige tanker som du kanskje har om deg selv og det å være lojal mot deg selv. Coriander-olje, eller Koriander-olje, har vært brukt opp igjennom historien, og jeg skal dele med deg noen bruksområder helt tilbake til før vår tidsregning.

Coriander-oljen er proppfull av antioksidanter. Det er en olje som er kjent for sin positive påvirkning på fordøyelse, kroppens evne til å håndtere utfordrende situasjoner, samtidig som den får muskulaturen til å slappe av slik at ubehagelige kramper slipper taket. doTerra bruker Coriander-oljen i tre av sine oljeblandinger. Du vil finne den i ZenGest, Align og Steady (Kids Collection).

I Norge skrives det Koriander, men siden doTerra sin olje staves på den engelske måten, velger jeg å skrive Coriander.

Coriander hører til samme plantefamilie som gulrøtter, karve, selleri og persille. Du finner Coriander i områder fra sør-Europa og nord-Afrika til sørvest-Asia, hvor denne planten har blitt feiret i mange ulike kulturer, for sine kulinariske og medisinske egenskaper.

Historisk bruk av Coriander

Egypterne kalte Coriander “gledesurten” (The Herb of Happiness). Når gravkamrene til Ramses II og Tutankhamon ble åpnet, fant de Coriander-oljer.

Kineserne har brukt Coriander i medisinsk praksis helt tilbake fra år 207 før Kristus. Kineserne mente at denne urten var kilden til udødelighet. Ryktene sier også at Coriander ble brukt i de babylonske hagene under bryllup og begravelser.

Indere har brukt Coriander opp igjennom historien. Og de har brukt den ved forstoppelse og søvnløshet. Coriander har også blitt brukt for å lindre smerter under fødsel. Det var også vanlig at kvinner spiste Coriander regelmessig for fertilitet.

Emosjonell bruk av Coriander

Coriander styrer integriteten og evnen til å være lojal mot deg selv. Coriander bidrar til at du når ditt fulle potensiale og at du kan blomstre til noe større enn deg selv. Når du føler at din integritet blir kompromittert, så bør du finne frem Coriander-oljen din. Mange, og kanskje kvinner spesielt, gir av seg selv hele tiden. Vi tar oss av andre, vi gir av oss selv og vi heler mennesker. Og når dager er over kan vi kanskje føle oss “tomme” og “flate”. Hvis man hele tiden gir, og sjelden får noe tilbake, så kan det bygge opp en frustrasjon. Coriander-oljen kan hjelpe deg (les: oss) til å være lojal mot deg selv og finne en balanse mellom dine og andres behov.

Coriander kan oppmuntre oss, slik at ikke “koppen vår” tømmes for generøsitet, men at denne “koppen” flyter over. Når du er på ditt aller beste og gir det beste du har, så vil menneskene du har rundt deg motta av din overflod. Hvis du opplever at du går på kompromiss – mye mer enn det du ønsker, og du kjenner at det ikke føles rett – finn frem Coriander-oljen din.

Har du noen gang opplevd at du har noen hindringer i veien? Noen hindringer som du selv har satt opp – og som du nå blir hindret av? Disse utfordringene kan oppleves som en manglende evne til å skape eller bevege deg fremover i livet. Coriander-oljen kan brukes for å fjerne “giftige” tanker og følelser og fremme et større fokus.

Diffuserblanding – Egne behov

Har du oppdaget hvor fort den ene dagen tar den andre og ting som du hadde tenkt til å gjøre, blir satt til side mens du setter andres behov foran dine egne behov? Disse tre oljene i denne diffuserblandingen gir en kraftfull forsikring om at du har balanse – og ikke neglisjerer dine egne behov.

2 dråper Coriander
2 dråper Jasmine
2 dråper Spikenard

Tips til bruk av Coriander-oljen

Denne oljen har så utrolig mange ulike bruksområder. Jeg anbefaler deg å slå opp i oljeboken din og få noen tips. Du skal selvfølgelig også få en del tips her!

Uønsket kroppslukt – bruk Coriander-oljen i kapsel. 2 dråper i kapsel, sammen med frokost og evt middag. Husk å drikke rikelig med vann.

Lite energi og følelsen av å være utslitt – inhaler Coriander-oljen fra koppede hender eller smør oljen under føttene.

Lite/manglende matlyst – ta 1 dråpe Coriander-olje i en kapsel eller inhaler fra koppede hender. Og du – tenker du at jeg har altfor stor matlyst, så denne oljen tør jeg ikke bruke? Du kan trygt bruke denne oljen. Kroppen er så genial at den tilpasser oljenes funksjon etter hva den har behov for.

Luft i magen og kvalmefølelse – masser en dråpe Coriander-olje på magen, gjerne i sirkelbevegelser rundt navlen – i samme retning som klokka. Du kan også ta en dråpe Coriander-olje i kapsel eller i vann.

Det finnes også et fenomen med sukker i blodet. Har du hørt om dette? Det er helt naturlig at dette endres når man spiser. Noen kropper klarer ikke helt å håndtere inntak av sukker og sukkerholdig mat. Da kan Coriander-oljen, sammen med Cinnamon Bark-olje (kanelbark) i kapsel, sammen med måltid anbefales.

Verkende følelser i leddene? Smør på Coriander-oljen der du har behov.

Håper du har fått inspirasjon og kunnskap til å ta frem denne spennende oljen!

Innleggsnavigasjon

← Forrige Innlegg