Virak – Frankinsence

Om du er så heldig å eie en flaske med Frankincense, så skal du vite at du har gull mellom hendene! Dette er en av mine absolutt favorittoljer! En eterisk oljer med jordende egenskaper.

Ønsker du å gjøre det beste for kroppen din og optimalisere funksjonen til alle cellene i kroppen din slik at de er sunnest mulig? Da bør du sette deg godt inn i denne oljens egenskaper.

På grunn av sin unike kjemiske oppbygging har Frankincense-oljen fantastiske egenskaper som gir den et bredt spekter av bruksområder. I århundrer har Frankincense blitt brukt for sine beroligende og fornyende egenskaper – spesielt for å forynge huden og fremme følelsen av avslapning.

Oljen går under navnene Virak og Frankincense. Det kan være litt forvirrende i starten, men kjært barn har mange navn. I utgangspunktet het oljen Frankincense. For å få oljen godkjent til Norge måtte vi ha et norsk navn, og da ble den hetende Virak. Samme oljen med de sammen gode egenskapene.

Hovedegenskaper:

  •  Hjelper med å opprettholde en sunn cellefunksjon *
  •  Pleier huden og reduserer linjer og arr
  •  Balanserer sinnet, løfter humøret og fremmer følelsen av velvære
  •  Støtter kroppens arbeid med inflammasjon/betennelser *

Brukertips:

  •  Ta to dråper internt for å støtte en sunn immun- og fordøyelsesfunksjon *
  •  Bruk to dråper sammen med fuktighetskrem for å redusere flekker, arr, linjer og for å forynge huden
  •  Bruk i diffuseren for å oppmuntre følelser av fred, tilfredshet og generell velvære
  •  Masser Frankincense i hender og under føtter for en varm, beroligende effekt etter anstrengende aktivitet
  •  Bland med kokosolje og smør på negler og neglebånd for sunne og sterke negler

Denne oljen kan brukes både aromatisk (duft), topisk (på huden) og innvortes. Etter min mening bør alle oljer fortynnes før påsmøring på huden, men denne kan – i følge doTerra – brukes ren direkte på huden.

* Disse påstandene er ikke ment å diagnostisere/behandle sykdommer. Bruk av oljer er på eget ansvar. 

Tilbake til juleevangeliet

Ja, jeg ønsker faktisk å ta deg med tilbake til julen. Ikke for å gi deg julestemning, men for å fortelle en spennende historie. Vi har vel alle hørt om Jesu’ fødsel. Om du ikke husker hele historien i detaljer, så husker du kanskje noe om noen vise menn? Det var iallefall tre vise menn som kom med gaver til Jesus. De hadde med de mest verdifulle gavene som fantes på den tiden. Gull, røkelse og myrra. Røkelse og myrra er kvae fra trær. Og doTerra har de i sortimentet sitt med eteriske oljer. Men hvorfor fikk ikke Jesus gull, diamanter og andre edelstener i gave? På denne tiden var det høy dødlighet blant kvinner i barsel og spedbarn. Disse gavene økte sjansene for overlevelse betraktelig. Samtidig som de hjelper alle cellene i kroppen til optimal funksjon. Jeg vil tørre å påstå at Frankincense idag også er det mest verdifulle vi har!