Villappelsin – Wild orange

Lukten av appelsiner, påske, familietid, sol i fjeset, gode minner. Ikke rart at denne eteriske oljen kalles solskinnsoljen. Den løfter humøret og gjør livet lysere.

doTerra har laget en olje av villappelsin som vil kunne forandre hverdagen din. Jeg har ennå ikke sett noen som ikke har smilt og blitt glade når de har fått luktet på denne eteriske oljen. Prøv bare selv!

Som mange andre sitrusoljer er Villappelsin (Wild Orange) godt kjent for sine rensende egenskaper.

I tillegg har den en oppløftende og forfriskende aroma og har flere helsemessige fordeler.

Hovedegenskaper:

  •  Støtter sunn immunfunksjon *
  •  Kraftig antioksidant for å opprettholde god helse *
  •  Rensende når den brukes topisk, aromatisk eller innvortes

Brukertips:

  •  Bruk i diffuser for å bidra til å rense luften og for en oppløftende aroma
  •  Et par dråper i vann for ekstra smak og for å fremme generell helse *
  •  Kombiner 10 dråper villappelsin-olje med vann i en sprayflaske for å rense og rengjøre overflater
  •  Ta to dråper innvortes for å støtte et sunt immunsystem *
  •  Plasser en dråpe Villappelsin, Peppermint og Virak/Franincense i hendene og inhalerer dypt for en energisk aroma

Denne oljen kan brukes både aromatisk (duft), topisk (på huden) og innvortes. Vær oppmerksom på at sitrusoljer er fotosensitive og du bør derfor unngå direkte sollys i 12 timer etter påsmøring. Du kan fint gå en tur på ti minutter, men du skal ikke smøre sitrusoljer på huden og så legge deg i solen for å sole deg eller gå ut for å jobbe i hagen.

* Disse påstandene er ikke ment å diagnostisere/behandle sykdommer. Bruk av oljer er på eget ansvar.

Villappelsinolje i mat

Når du kjøper eteriske oljer fra doTerra så kan de aller fleste brukes innvortes. Det betyr at du også kan bruke de i mat og drikke, bakst og desserter. I alle oppskrifter hvor det står skallet av revet appelsin, kan du bruke denne oljen i stede for. Det er nemlig i skallet på appelsinen av de eteriske oljene sitter.

Jeg bruker alltid oljer på kjøkkenet der jeg kan. Til å begynne med var jeg veldig skeptisk og pysete, men nå lar jeg aldri en sjanse gå forbi. Om jeg lager ostekake, så bruker jeg eteriske oljer i både ostelaget og i geleen. I glasuren på gulrotkaka. I sjokoladekaker, -brownies eller glasur/frosting på kaker, muffins osv.

Villappelsinoljen er også supergod i drikkevannet. Drypp en dråpe eller to i vannglasset ditt før du fyller opp med friskt vann. Eller hvis du har lyst på en varm drikk: ta litt honning i en kopp, tilsett noen dråper villappelsinolje som du “masserer” inn i honningen før du heller på varmt vann.

Jeg er allergisk mot appelsin – kan jeg bruke eterisk olje av appelsin?

Dette spørsmålet dukker stadig opp. Og det er flere som lurer på nettopp dette. Her er mitt råd – om du er kjempeallergisk mot appelsiner og får store reaksjoner, så skal du ikke eksponere deg for denne oljen. Etter min mening er det viktig å ha respekt for egen kropp og de signalene den sender ut.

Men – om du kun får små reaksjoner, så prøv! Jeg kjenner mange som ikke tåler å skrelle appelsiner, men som kan bruke appelsinoljen. Jeg kjenner også flere som har allergi eller intoleranse mot appelsiner og ikke kan spise de, men som kan bruke appelsinolje i diffuseren og til og med i mat.

Konklusjonen er – risikerer du livet i nærheten av appelsiner – ikke bruk appelsinolje. Alle andre kan prøve forsiktig.

Egenerfaring med Villappelsinoljen fra doTerra

Jeg elsker å dele egenerfaringer og andre sine erfaringer med eteriske oljer. Det er så mange av de, så det er vanskelig å velge. Men – villappelsin har en fantastisk effekt på barn. Spesielt urolige barn. Se for deg en barnebursdag med masse sukker, elleville barn og en energispiral som er oppadgående. Kanskje alt dette foregår inne i en litt for trang leilighet. Da skal du ta frem appelsinoljen din. Du kan bruke enten en diffuser eller bare et papirlommetørkle eller serviett. Bruker du serviett, så drypp et par dråper appelsinolje på papiret før du sender rundt. (Her spør du først om alle barna får spise appelsiner – for å sjekke evt allergier). La barna lukte på servietten. Du kommer til å oppleve at barna elsker duften av appelsin. De vil snuse flere ganger og så vil du oppleve magien … Barna blir roligere. De har det fortsatt morsomt, men energinivået senker seg litt. Og du – du burde snuse litt selv også. For korte lunter og stressede mamma’er har også godt av appelsinolje!