Lavendel

Den eteriske oljen fra disse bittesmå blomstene har hundrevis av bruksmuligheter. Du har kanskje hørt at den er god for søvn? Lavendel-olje er også god til å ro ned, slappe av og så er den super på hud!

Om du slår opp i bøkene så vil du finne mange tips til bruk av denne fantastiske oljen. Visste du at Lavendel også er oljen for kommunikasjon? Den hjelper det til å sette ord på det du har på hjertet + at den hjelper deg til å bli en bedre lytter også.

Den blomstrende og milde duften av lavendel er beroligende, pleiende og avslappende – og har ubegrenset med bruksområder.

Hovedegenskaper:

  •  Beroligende for huden
  •  Virker beroligende på nervesystemet og reduserer følelser av angst og spenninger *
  •  Støtter avspenning og god søvn *

Brukertips:

  •  Bruk sammen med shampo for tykt og sunt hår
  •  Påfør en dråpe på huden for å berolige irritasjon i huden
  •  Ta en dråpe internt for å berolige og roe nervesystemet *
  •  Bruk i diffuser for å redusere engstelige følelser og redusere følelser av spenning
  •  Ta to dråper internt for å redusere følelsen av engstelse og for å fremme en dyp og fredelig søvn *

Denne oljen kan brukes både aromatisk (duft), topisk (på huden) og innvortes. Etter min mening bør alle oljer fortynnes før påsmøring på huden, men denne kan – i følge doTerra – brukes ren direkte på huden.

* Disse påstandene er ikke ment å diagnostisere/behandle sykdommer. Bruk av oljer er på eget ansvar

Når jeg skriver inne på disse sidene her at oljen kan tas innvortes, så er det ett viktig forbehold som du aldri må glemme! Dette gjelder oljer fra doTerra. Du kan ikke nødvendigvis kjøpe oljer et annet sted og bruke de på samme måte som jeg beskriver her. Markedet består av utrolig mange ulike kvaliteter og eteriske oljer er ikke alltid høykvalitetsoljer. Noen apoteker i Norge selger lavendel med etsende egenskaper. Dette betyr at den ikke har en høy kvalitet. Kanskje ikke riktig lavendelplante er brukt engang? Denne skal du selvfølgelig ikke bruke innvortes.

Overraskende egenerfaring på Lavendel-olje fra doTerra

Jeg har brukt oljene fra doTerra siden juni/junli 2016. Siden den gang har jeg brukt masse tid på å lære mye om oljene. Hvordan de kan brukes. Hvordan de fungerer i kroppen osv. Den historien jeg skal dele nå er tilbake til før jeg hadde rukket å lese så mye om oljene. Den handler om Lavendel-olje og søvn hos barna våre.

Vår eldste sønn var litt sent ute med språket sitt. Dette kan høres ut som en digresjon, men det har en sammenheng og en naturlig plass i denne historien. Vi har to gutter og på sommeren er det ikke alltid like enkelt å falle til ro og sove når det fortsatt er lyst utenfor. Så jeg ville teste ut oljene på de. Og den mest naturlige oljen å begynne med – iallefall for meg – er lavendel. Så jeg brukte fortynnet lavendelolje og smurte over ryggraden på begge gutta. Det å fortynne en olje betyr at jeg blander den eteriske oljen med en baseolje, slik at den er mildere på huden og får en lengre effekt.

Så kommer det som var så overraskende! Ordene trillet ut av William. Han pratet og pratet, han som ellers ikke sa så mye. Iallefall ikke i sammenhengende setninger. Han skravlet i vei med lange setninger og mer avanserte ord. Jeg stusset litt ettersom dette skjedde flere kvelder på rad. Dette gjorde meg nysgjerrig og jeg dykket ned i Lavendel og leste mer. Der fant jeg ut av at Lavendel er oljen for kommunikasjon. Brikkene falt på plass. Jeg elsker å gjør slike erfaringer med oljene!

Vepsestikk – smerte lindret på få sekunder

Jeg har massevis av historier og egenerfaringer på lavendel, så jeg skal begrense meg. Men jeg MÅ bare dele denne her med deg også. Mannen min har vært veldig skeptisk til disse eteriske oljene. Han synes de luktet for mye og i tillegg så tok det endel av min tid – for jeg satt jo med nesa ned i bøkene og leste og leste.

Én dag fikk jeg vise hva oljene var gode for. Og dette var vendepunktet for mannen min. Vi hadde bursdag for guttene våre. De har bursdag på sommeren og vi hadde hagefest. Mannen min skulle slå av pumpa til svømmebassenget slik at barna kunne bade. Han fikk skremt en veps som gikk til angrep. Resultatet ble et vepsestikk midt på neseryggen. Smerten var visstnok ganske heftig og tårene sprutet da han kom løpende inn til meg som sto på kjøkkenet og ordnet med maten. Steen var ganske desperat stakkar. “Hjelp meg Nina! Gjør noe! Gjør hva som helst! Du kan til og med få bruke oljer!” Dette kom fra en mann som var kjempeskeptisk!

Dette var min mulighet til å bevise hva oljene var gode for! Så jeg fant frem lavendel. Dryppet én dråpe på nesa og mindre enn ett minutt senere var smertene borte. Både sviingen og sprengingen. Steen hadde fått en av sine første store oljeopplevelser. Og han endret plutselig mening om disse oljene.

Folkens – vi sitter med et fantastisk verktøy når vi har disse oljene! De er kraftfulle, effektive, 100 % naturlige og rene. Bruk de! Og har du ennå ikke skaffet deg oljer – gjør det idag. Det er såpass lang leveringstid (6-10 arbeidsdager) på oljene at et vepsestikk vil ha gått over av seg selv innen oljene kommer. Du bestiller oljene dine her.