Peppermynte

Forfriskende og oppkvikkende peppermynte! Dette er manges favorittolje og jeg har den alltid med meg i lomma eller veska. Denne eteriske oljen er blant bestselgerne til doTerra.

Trenger du noe som lindrer smerter – enten fysiske eller emosjonelle? Prøv peppermynteolje! Eller om du trenger å avkjøle deg litt. Peppermynte er en spennende olje som kan brukes til mange ting.

En favorittolje med utallige bruksområder, alt fra å roe ned
kvalme til å kunne puste lettere, dypere og bedre.
* En olje det alltid er lurt å ha tilgjengelig.

Hovedegenskaper:

  •  Oppløftende og åpner sansene
  •  Fremmer sunn åndedrettsfunksjon og klar pust *
  •  Beroliger urolig mage og fremmer god fordøyelse *

Brukertips:

  •  Masser i nakken og på skuldrene for å lindre spenninger i muskulaturen
  •  Ha på en kald klut eller bruk i fotbad (sammen med litt baseolje) for å avkjøle når du er overopphetet
  •  Bruk i diffuser, eller smør på pulspunkter, når du er trøtt eller har lite energi
  •  Ta to dråper innvortes for å berolige magen og fremme god fordøyelse *
  •  Ha i sprayflaske sammen med vann og spray rundt vinduer og dører for å holde unna insekter
  •  Kombiner med Lavendelolje og Sitronolje ved sesongens plager
  •  Putt en liten dråpe opp i ganen ved spenninger og ubehag i hodet

Denne oljen kan brukes både aromatisk (duft), topisk (på huden) og innvortes. Etter min mening bør alle oljer fortynnes før påsmøring på huden. Peppermynte er en olje som anbefales å fortynnes ved sensitiv hud. Husk at jeg alltid kun prater om oljer fra doTerra. Velger du å bruke eteriske oljer fra andre produsenter, så sett deg inn i deres måte å bruke oljene på!

OBS! Peppermynteolje skal ikke brukes av ammende kvinner. Peppermynte kan redusere produksjonen av brystmelk.

* Disse påstandene er ikke ment å diagnostisere/behandle sykdommer. Bruk av oljer er på eget ansvar.

Fysen på noe søtt?

Jeg har stadig lyst på noe godt. Og det skjer gjerne rett etter at jeg har spist mat – eller hvis jeg blir litt trøtt og sliten utpå ettermiddagen eller kvelden og kroppen trenger litt mer energi. Her er et gøyalt tips til noe som smaker fantastisk og gir litt til den søte tann  Ta litt honning på en teskje og drypp på en dråpe Peppermynteolje. Putt i munnen og sug av honningen. Dette er superenkel hjemmelaget After Eight-wannabe.

Noe som krever litt mer innsats, men fortsatt er kjempeenkelt er hjemmelagede peppermynteknapper. Det smaker fantastisk og er en perfekt avslutning på et måltid. Peppermynteolje er kjent for sine gode egenskaper på fordøyelse, så du kan alltids unne deg en liten knapp etter middagen. Oppskriften finner du her.

Litt for høy kroppstemperatur?

Innimellom har vi litt for høy kroppstemperatur. Det kan komme av en infeksjon i kroppen, termostatproblemer midt i livet for oss kvinner – eller rett og slett en god varm sommerdag. Peppermynt har avkjølende egenskaper. Smør en dråpe fortynnet peppermynteolje i nakken eller nedover ryggen. Eller lag deg en kjapp spray med kokt avkjølt vann og et par dråper peppermynteolje. Forfriskende, oppkvikkende og avkjølende.